Blitz Cinestar
News :
Home » , , » Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow (2014)

Napisao/la : Blitz Sati : 12.13.2013 | 11:06:00 PM

Edge of Tomorrow obeležava spoj tri univerzuma koja nemaju uopšte dodirnih tačaka: tu su filmski supserstar Tom Cruise, reditelj Doug Liman i naučno fantastični cyber-punk svet Hiroshi-ja Sakurazaka-e. I, na moje prijatno iznenađenje, kombinacija istih u titlovanom trejleru deluje obećavajuće.Edge of Tomorrow – Tom Cruise i Emily Blunt kao cyber ratnici
Roman All You Need Is Kill pomenutog japanskog pisca je pravi biser Sf literature i nije nikakvo iznenađenje što se Hollywood pozabavio njegovom filmskom adaptacijom. Već 4 godine su se scenariste menjale da naprave koherentnu priču o vremenskoj petlji koja se ponavlja. Među njima su bili Dante Harper, Christopher McQuarrie, Joby Harold, Steve Kloves, Tim Kring, Jez Butterworth da bi na kraju posao preuzeli i dovršili, dvojac o kome će se mnogo pisati u budućnosti, talentovani Alex Kurtzman i Roberto Orci.
Deluje vam da su bili mnogo? Verujte mi da je bilo neophodno puno kreativnih snaga da se napiše filmski scenario po tako kompleksnom književnom delu. Ono što je više pod znakom pitanja je kako će Doug Liman, reditelj koji ne spada u grupu “velikih kalibara” svog zanata, izneti projekat s obzirom da se nikada nije oprobao u SF filmovima. Prisustvo Tom-a Cruise-a će nesumnjivo biti od pomoći da se privuku gledaoci, s obzirom da je njegov poslednji, SF, film Zaborav (Oblivion) imao relativno dobar prijem kod publike. Pored njega su tu i Emily Blunt, Bill Paxton, Jeremy Piven…


A što se trejlera tiče koji je prilično efikasan, intrigira njegov početni ton očajanja glavnog junaka da može da shvati i promeni stvari. Zahvalno je i to da su namerno izbegli da otkriju previše vanzemaljce. A koje reference možemo da pronađemo nakon njegovog gledanja? Mene je trejler odmah asocirao na video igru Gears of War (XBOX 360) i na filmove Dan mrmota (Groudhog Day) iz 1993, komediji u kojoj se Bill-u Muray-u stalno ponavlja 2 februar (film možete pogledati na Youtube-u sa prevodom Klikom ovde); izvrsni film Izvorni kod/8 minuta (Source Code) Duncan-a Jones-a; SF film World Invasion : Battle Los Angeles ili Starship Troopers. (Dan Mrmota 1993)
Sve u svemu, film izlazi 28 maja 2014 a evo i kratkog opisa radnje: U bliskoj budućnosti, rasa vanzemaljaca, Mimics, su napali Zemlju uništavajući velike gradove i ostavljajući milione mrtvih za sobom. Nijedna armija nije bila u stanju da izađe na kraj sa njihovom brzinom, okrutnošću i telepatskim moćima. Ali ubrzo armije Zemlje se ujedinjuju da bi poveli veliku ofanzivu protiv hordi aliena.
Share: :
 
Support : BLITZ | IMAX BOX | Blitz Cinestar Blog Is International Movies Online Watch Free
© 2013 Blicz CineStar Tv | Action Thriller | Disclaimer | DMCA | Web Portali | Movie News