Blitz Cinestar
News :
Home » , , , » Fifa 2013 – Video

Fifa 2013 – Video

Napisao/la : Blitz Sati : 12.13.2013 | 11:30:00 AM

Nakon video recenzije poslednjeg dela Konami-jevog Pro Evolution Soccer-a poznatijeg kao PES 2013 evo i video recenzije njegovog konkurenta: Fifa 2013. Pa pogledajte šta naši prijatelji sa portala HCL-a misle o igri:Svake godine ista priča! Ili možda… ovoga puta ipak nije tako? Je li to FIFA usporila svoj pobjednički ritam, a PES ubacio u višu brzinu i nadoknadio zaostatak prijašnjih godina? Pa, kao i obično, nije to priča u kojoj se sve može prikazati kao crno ili bijelo.
Ali svejedno ćemo pokušati. S obzirom da smo svoj sud o novom PES-u već dali, ovo će biti zadnja rečenica u kojoj ga ovdje spominjemo. Fokusirat ćemo se, dakle, samo na djelo EA Sportsa, igru koja je već po izlasku nadmašila prodajne rekorde franšize. Ako je FIFA 13 najbrže prodavana sportska igra ove generacije, znači li to da je ujedno i najkvalitetnija? Odgovor potražite u video recenziji, a ukoliko tražite još više detalja samo nastavite čitati.
Ni da ni ne. Evo situacije. Prošlogodišnja Fifa bila je revolucionarna i donijela je najznačajnije novitete otkako je uveden novi engine. Fifa ove godine nije toliko inovativna, ali i dalje je vrhunska nogometna simulacija. Konkretnije rečeno, ono što je novo u FIFI 13 zapravo je dobrodošla kozmetika, unatoč tome što mjesta za veći napredak uvijek ima (ako ništa, onda u vidu Career moda). No ostavimo taj manjak pravih noviteta po strani, postoji li nešto u novoj Fifi što bi se moglo okarakterizirati kao pogrešan korak?
Postoji. FIFA 13 nije samo najbrže prodavana Fifa do sada. To je ujedno i najbrža Fifa posljednjih nekoliko godina. Naime, ono što se prije smatralo Normal postavkom za brzinu igre sada je daleko življe u smislu da je akcija na terenu sada otprilike 30% brža.
U praksi to znači da je veliki novitet taktičke obrane od prošle godine nekako pao u drugi plan. S obzirom da se igrači kreću dosta brže, i akcije su opasnije utoliko što nikad prije nije bilo lakše ispasti iz igre samo jednim krivim potezom. FIFA 13 u pravilu nije nogomet u kojemu ćete vidjeti puno prekršaja. Umjesto toga, to je brzi nogomet kakav se inače viđa u El Classicu – pravi spektakl brzih prodora, kontri i maštovitih akcija.
Što je loše u tome? Pa takvu ste igru u dosadašnjim Fifama viđali samo ako ste igrali s momčadima od pet zvjezdica. Sada tako igraju i momčadi s tri zvjezdice, bilo je da riječ o kompjuterskom protivniku ili online suparniku. I opet ćete pitati isto: što je loše u tome? Odgovor je sljedeći: ne želimo da Fifa nastavi ovim putem jer on pomalo podsjeća na njezine arkadne korijene, a mi pod zabavnim nogometom smatramo realističnu simulaciju. Dakako, pametni će reći da je dovoljno samo promijeniti brzinu igre na slow, zbog čega ovo nije neki stvarni minus. To je točno, ali nije uvijek izvedivo u mrežnom multiplayeru.
Share: :
 
Support : BLITZ | IMAX BOX | Blitz Cinestar Blog Is International Movies Online Watch Free
© 2013 Blicz CineStar Tv | Action Thriller | Disclaimer | DMCA | Web Portali | Movie News